Online doneren aan Mirbessa

goed en slecht nieuws II





Er is weer een nieuw hamstertje in huis, een dwerghamster deze keer. Wel lief hoor, maar zo klein dat ik er niet mee mag spelen.
Woensdag is Ivana opgehaald door haar nieuwe baasjes. Om 9 uur 's-avonds ging ze naar haar nieuwe huis. Eerlijk gezegd waren Marly, Diesel en ik niet zo weg van deze mensen en ook vrouw had haar twijfels. En terecht.
Donderdagmorgen zijn we in de stromende regen uitgeweest en wij stonden net weer allemaal druipend in de gang toen de telefoon ging. De nieuwe baasjes belden om te zeggen dat ze Ivana meteen weer kwamen terugbrengen. Binnen 12 uur [ waar ook de nacht nog in zat] wisten ze het al en ze moest meteen terug. Stomme mensen, net of ze even een trui of een paar schoenen komen terugbrengen.
En dus is Ivie weer lekker bij ons, ze had niet geslapen en gegeten en was helemaal van slag. Dus we hebben haar weer hartelijk verwelkomd en Marly heeft het luchtje van die stomme mensen er weer helemaal afgewassen. Ze hebben haar helemaal geen kans gegeven.. Achteraf zegt vrouw, misschien maar goed ook, hebben ze tenminste geen tijd gehad om haar helemaal te "verpesten". En nu wachten we gewoon op echt leuke en lieve mensen die haar een echt goed thuis willen geven.
Vanochtend was het nog droog en hebben we lekker lang gelopen en toen kwamen we 3 oude vriendjes tegen en zijn we samen verder gelopen en hebben we flink kunnen rennen en stoeien. En wat zo leuk is, die 3 andere honden komen allemaal uit Spanje en hun baasje wil ook bij ons in de buurt komen wonen. Gezellig !
En nu moeten we weer naar buiten, maar nu regent het weer pijpen stelen. Wat dat is weet ik eigenlijk, wel weet ik dat we weer eens heel erg nat gaan worden.

goed en slecht nieuws


Wat een storm was het deze woensdag he ? Toch zijn we 's-middags lekker langs de ringvaart gaan lopen. Het waaide wel heeeeel erg hard, maar dat was juist leuk. Diesel waaide gewoon van de grond af met die grote flaporen van hem.
En rustig dat het was, we kwamen [letterlijk] geen hond tegen. Gisteren was het weer mooi weer en toen was het toch zo druk. Allemaal honden die alleen maar een eind gaan lopen als het [redelijk] mooi weer is.
Eerlijk gezegd ben ik blij dat we niet bij zulke mensen zijn komen wonen . Weer of geen weer, wij gaan er lekker op uit.

Vannacht is Nicky de hamster overleden. En vrouw jr. heeft er veel verdriet van. We hebben wel allemaal even afscheid genomen en nu is hij weg. Misschien komt er binnenkort weer een nieuwe hamster of muis. We wachten het maar af.


En vanochtend werden we gebeld dat er mensen zijn die serieus interesse in Ivana hebben. Als het allemaal doorgaat , dan gaat Ivana verhuizen naar Breda. Dat is helemaal aan de andere kant van Nederland. Ines, de moeder van Ivana is ook gereserveerd en die gaat, geloof ik, naar Duitsland.
Wij portugezen zien nog eens wat van de wereld

Wat een rot weer .............

was het afgelopen week. Donderdag en vrijdag zijn we zo erg nat geregend dat we uitgewrongen moesten worden [ grapje natuurlijk]. We leken wel zeehondjes, vrouw was ook klets kleddernat en die is nu snipverkouden. Maar we gaan evengoed naar buiten hoor. Alleen vanochtend hebben we maar even gewacht tot het niet meer zo erg hard regende en hebben we eindelijk weer lekker droog kunnen wandelen. Zijn we meteen lekker lang weggeweest, want straks kan het wel weer plensen.




Gekke mensen wonen in deze flat hoor. Donderdag stonden er opeens allemaal van die heel kleine mensjes voor de deur te zingen. Iets van Sint Maarten, sint Maarten de koeien hebben staarten enzovoort enzoverder. Krijgen die kleine mensjes allemaal lekker snoep van vrouw. Nou dat wilde ik ook wel, dus ik ben maar mee gaan zingen. En toen moest iedereen hard lachen en kreeg ik een koekje. Vond ik wel leuk hoor, al die kleine mensjes, Kinderen heet dat geloof ik. Maar sommige zijn een beetje bang van me en daar snap ik nou ik weer helemaal niets van. Ik ben hartstikke lief voor die kleintjes.

In de polder zijn ze de slootjes aan het uitbaggeren. Was wel nodig hoor, want ze groeiden helemaal dicht. En nu ligt al die lekkere zwarte stinkdrab op de kant en daar kan je dan zo lekker doorheen rennen en rollen. Gelukkig voor vrouw regende het zo hard dat al die zwarte drab gelijk weer van ons afspoelde . Hoefde ze niet met vieze honden naar huis en helemaal gelukkig voor ons, want anders hadden we onder de douche gemoeten.

hallo dan





Nou, deze week hebben we niet zo veel meegemaakt. Het regende bijna elke dag, dus we hadden eigenlijk niet zo veel zin om lang buiten te lopen. Elke keer kletsnat thuis komen. Gelukkig heeft vrouw dan handdoeken klaar liggen om ons even af te drogen. Dat is wel weer lekker. Vandaag gingen we wandelen en tot onze grote verrassing stonden beneden Apie en Tobber te wachten. Dat was echt leuk, dus toen gingen we met 6 honden wandelen en spelen. Maar we hebben ons keurig gedragen, dus ook niet veel te vertellen . Zelfs toen er een fazantenhaan met 6 hennen liep rond te wandelen, hebben we ons keurig gedragen en ze netjes met rust gelaten. We hebben zelfs alle joggers met rust gelaten................
Ivana was ook lekker mee, dus elke keer gingen alle riemen in de knoop, maar dat geeft niet hoor.
Snap niet dat er nog niemand Ivana wil adopteren. Zo'n mooi en lief hondje......

ben ik weer





Bedankt voor de felicitaties en ik heb een heel leuke verjaardag gehad.
Het begint nu toch echt wel herfst te worden. We hebben de hele week nog droog kunnen wandelen, maar ik denk dat het zo wel gaat regenen. Het is al kouder geworden en het begint flink te waaien. De straten liggen vol afgewaaide bladeren. Kan je zo lekker doorheen rennen. Hoort bij de herfst, zegt vrouw. Het is wel leuk buiten nu, de bomen en struiken krijgen een andere kleur, en nu ben ik in schutkleuren , zegt vrouw. Ik val niet meer op als ik tussen de struiken loop. En dat is maar goed ook, want ik ben nu fanatiek aan het jagen op de fazanten. Ik heb zelfs het hondje van de buurvrouw op het slechte pad gebracht, want die doet dat nu ook, hihihi.
Ivana is er nog steeds. Het wordt nu toch wel tijd dat ze een eigen baasje krijgt, want ze wordt steeds brutaler en ondeugender. En vrouw noemt ons al Mini en Maxi, kijk maar naar de foto waarom.
Gisteren waren we lekker aan het wandelen bij de Ringvaart. De buurvrouw en hond waren er ook, dus mochten we lekker los rennen en spelen. En toen ging Diesel er vandoor. Zo onder het hek bij het weiland door, dwars over het weiland, weer onder een hek en alweer op het volgende weiland. Ik er natuurlijk achteraan. En wat denk je, blijft vrouw gewoon staan. Ze floot alleen maar even. Was veel leuker geweest als ze achter ons aan was gekomen, dan hadden we een wedstrijdje kunnen doen. Zien wie het hardste en het verste had kunnen rennen, maar nee hoor, ze bleef gewoon staan. En toen keek ik even om en ik zag wel mensen staan, maar mijn vrouw was niet meer te zien. Schrok ik toch wel van, dus toen zijn Diesel en ik als een speer weer de weilanden over gerend naar het hek terug. Nog geen vrouw, ohoh......... Maar gelukkig, ze was gewoon op een bankje gaan zitten wachten op ons. Mag ze niet meer doen hoor, ons zo laten schrikken. En toen moesten we natuurlijk weer aan de riem, maar dat vonden we niet erg hoor. We waren veel te blij dat vrouw er nog was.